Pressmeddelande

Två västerbottningar tar plats i Vänsterpartiets partistyrelse

Under dag tre av Vänsterpartiets kongress valdes två västerbottningar till Vänsterpartiets partistyrelse. Daniel Johansson från Storuman och Bore Sköld från Umeå tar nu plats som ersättare i partiets styrelse.

– Det känns hedrande att få förtroendet, säger Daniel Johansson.

– Det blir spännande. Jag hoppas kunna driva partiet åt vänster, för socialism och ett fritt Palestina, säger Bore Sköld.

Daniel har en lång erfarenhet som kommun- och regionpolitiker och har även varit distriktsordförande för Vänsterpartiet i Västerbotten i flera år.

– Jag kommer naturligtvis ta med mitt glesbygdsperspektiv och jobba just för att bredda partiet och för att vi ska vara med i maktens centrum för att påverka landet i en bättre riktning för alla, säger han som svar på vad han ser fram emot att jobba med.

Bore är gruppledare och oppositionsråd för Vänsterpartiet Umeå. Även han har lång och gedigen erfarenhet inom politiken, bland annat som distriktsordförande.

– Jag kommer att fokusera på freds- och klimatfrågor för att vässa Vänsterpartiet som Sveriges mest progressiva parti i en allt dystrare omvärld, säger Bore.

Utöver Bore och Daniel tar även fler norrlänningar plats i partistyrelsen. Linda Jonsson och Nina Berggård från Norrbotten, Isabell Mixter från Västernorrland och Christina Hedin från Jämtland-Härjedalen.

– Det händer mycket i Norrland nu, vi har en snabb utbyggnad av grön industri samtidigt som landsbygdens välfärd utarmas. Därför är vi glada över att ha fått in bred representation från Norrland i partistyrelsen, säger Eva Arvidsson, vide ordförande i Vänsterpartiet Västerbottens distriktsstyrelse och fortsätter:

– Västerbottens geografiska förhållanden med stora avstånd och ojämnt fördelad befolkning gör att vi har särskilda utmaningar och det är ett viktigt perspektiv som måste lyftas.

Fakta:

Vänsterpartiets 45 kongress går av stapeln mellan 8 och 12 maj i Jönköping. Det är en historiskt lång kongress som bland annat ska klubba igenom ett nytt partiprogram. Sist det gjordes var för 20 år sedan. Västerbotten representeras av 7 ombud.

Daniel Johansson

Bore Sköld

Mer information:

Daniel Johansson
070-210 36 84

Bore Sköld
070-654 86 83

Anna Maria Lindgren
Ombudsperson, Vänsterpartiet Västerbotten
[email protected]
073-059 88 64

 

Dela den här sidan

Kopiera länk