sida

Våra kommunkandidater

Här kan du lära känna några våra kommunkandidater bättre, när de svarar på frågan – Varför kandiderar du till valet?

1. Daniel Johansson, sjuksköterska, 39 år

– Jag vet att vi kan göra Storumans kommun bättre, ett hållbart samhälle där människor får balans mellan jobb, fritid och familj. Där vi håller ihop solidariskt mellan individ, det offentliga och näringslivet.

2. Linda Glasin, läkarsekreterare, 40 år

Linda har istället skrivit en krönika, du kan läsa den här.

3. Andreas Johansson, egenföretagare, 46 år

– Jag vill genom handling skapa förutsättningar för att vi medborgare ska kunna utveckla vår fulla potential. Med förändring som drivkraft skapar vi tillsammans en kommun som visar att det är möjligt.

4. Emilia Ronnhed, socialhandläggare, 33 år

– Jag vill vara med och bidra till att hela vår fantastiska kommun ska få leva – från liten by till centralorterna. Jag vill att det ska bli ännu bättre att växa upp i, leva i och åldras i vår kommun.

5. Harald Kristiansen, projektledare, 42 år

– Jag engagerar mig för ett samhälle där alla bidrar med kunskap och engagemang för ett levande Storuman. Det finns mycket positiv energi i kommunen som kan producera en bättre vardag.

6. Sofia Asplund, resurslärare och brandman, 33 år

– Jag har varit politiskt engagerad (antirasist och feminist) sedan jag var tonåring, då i Stockholm, demonstrerat samt alltid diskuterat politik med vänner och bekanta. Jag har röstat på Vänsterpartiet sedan den dagen jag fick rösta.

7. Mats Eliasson, pensionär, 66 år

– Jag kandiderar för Vänsterpartiet då vi är de enda som står upp för utsatta människor i vårt samhälle. Jag säger ja till utvecklad och effektiv metallåtervinning men NEJ till miljöförstörande gruvetableringar. Riskkapitalister ska inte få förstöra vår natur.

8. Theresa Rönnholm, egenföretagare, 42 år

– Jag brinner för cirkulär ekonomi och vill se Storuman införa den i alla verksamheter. Att ta vara på befintliga resurser och minska avfall är en del av vad som behövs för en hållbar framtid.

9. Marcus Glasin, undersköterska, 46 år

– Vår kommun står inför stora utmaningar framöver när befolkningen minskar och blir allt äldre. Vi behöver effektivare arbete inom alla samhällsfunktioner. Ökad attraktionskraft för att behålla våra unga. Fler ska vilja och kunna stanna kvar.

10. Frida Cederback, rektor, 39 år

– Jag engagerar mig för ett Storuman att räkna med i framtiden, där människor mår bra och utvecklas. Vi ska satsa på det hållbara; ekologiskt, socialt och ekonomiskt! Vi ska leva och göra gott, tillsammans!

Här hittar du listorna till de andra valen i Storuman kommun.

Dela den här sidan

Kopiera länk