Landstinget

Vård är viktigare än skattesänkningar!

Maria Grip, Landstingsråd V:

Samtidigt som landstingsfullmäktige i Västerbotten behandlar årsredovisningen för 2010 presenterar regeringen vårens budgetproposition.

 

När landstinget summerar 2010 syns det tydligt att sjukvården kan göra allt mer. Det görs fler operationer, det finns bättre mediciner och sjuksköterskorna på hälsocentralen tar emot fler besök. Samtidigt är det tydligt att pengarna inte räcker till. Detta är en situation som gäller för sjukvården i hela Sverige. Trots det är fokus i regeringens vårproposition nya skattesänkningar i form av ytterligare ett jobbskatteavdrag.

 

Sjukvården i Sverige och Västerbotten är underfinansierad, säger Maria Grip, landstingsråd (V). Jag hade förväntat mig att regeringen skulle satsa på vård för gamla och sjuka, inte på förbättrad privatekonomi för de som förvärvsarbetar.

 

Hon framhåller att under hela lågkonjunkturen har vården pressats hårt.

 

Den borgerliga regeringen har konsekvent betraktat jobb i sjukvården som oriktiga jobb som inte diskuteras när det handlar om att få fler i arbete. När vi har stark tillväxt i Sverige kombinerad med hög arbetslöshet vore en långsiktig och klok reform att satsa på sjukvården, betonar Maria. Det handlar om både människors rätt till sjukvård och sjukvårdspersonals rätt till en god arbetsmiljö.

 

Ingen vet vilken hälsa man har nästa år.  Även den som får löfte om nytt jobbskatteavdrag kanske hellre hade gynnats av mer pengar till sjukvården, avslutar V:s Landstingsråd Maria Grip.

Dela den här sidan

Kopiera länk