Pressmeddelande

Wilmer Prentius omvald till ordförande för Vänsterpartiet Västerbotten

I helgen genomförde Vänsterpartiet sin distriktsårskonferens och i samband med det valdes distriktsordförande och styrelse. Wilmer Prentius, som varit ordförande det senaste året, fick förnyat förtroende av ombuden på konferensen.

– Jag är glad och tacksam över förtroendet och ser fram emot att få fortsätta jobba med att utveckla en ännu starkare och livskraftig vänster i hela Västerbotten, säger Wilmer Prentius, omvald ordförande för Vänsterpartiet Västerbotten.

Wilmer varit aktiv i Vänsterpartiet under många år. Utöver uppdraget som ordförande i Vänsterpartiet Västerbotten har han haft såväl kommunala som regionala förtroendeuppdrag. Han kommer ursprungligen från Stockholm, men är numer bosatt i Umeå sedan lång tid tillbaka. Han är statistiker och forskare och jobbar på SLU.

Hans drivkraft är att vara en motvikt till konservativa krafter som vill leda bort uppmärksamheten från växande ekonomiska och klimatmässiga orättvisor.

– Västerbotten har under lång tid missgynnats av den statliga politiken. Med den nuvarande blåbruna regeringen fortsätter detta i ännu högre takt. Mitt mål är att arbeta tillsammans med våra föreningar i Västerbotten för att se till att vi byter regering i valet 2026, säger han.

Under årskonferensen valdes även fyra nya ordinarie ledamöter in i styrelsen: Torbjörn Häggmark, Skellefteå, Gudrun Nordborg, Umeå, Daria Mårtensson, Malå och Arvid Lindgren, Umeå. Eva Arvidsson, Umeå och Lina Hjelte, Norsjö sitter kvar som ordinarie ledamöter i styrelsen i ett år.

Utöver styrelsen utsågs även ny valberedning och revisorer.

Vänsterpartiet Västerbotten genomförde sin distriktsårskonferens på Medlefors folkhögskola i Skellefteå. Totalt var cirka 30 ombud på plats.

Mer information:

Wilmer Prentius
Distriktsordförande, Vänsterpartiet Västerbotten
[email protected]
073-833 34 14

Anna Maria Lindgren
Ombudsperson, Vänsterpartiet Västerbotten
[email protected]
073-059 88 64

Dela den här sidan

Kopiera länk