Pressmeddelande

Jonas Karlberg får fortsatt förtroende som gruppledare i regionen

Vänsterpartiet Västerbottens styrelse har nu gjort klart vilka vänsterpartister som kommer att väljas till de olika uppdragen i Region Västerbotten. Jonas Karlberg, nuvarande gruppledare och regionråd med ansvar för jämställdhet och jämlikhet, har fått förnyat förtroende att leda regiongruppen.

– Jag är både glad och hedrad över att ha fått förtroende att fortsätta som gruppledare. Min förhoppning är att vi i Vänsterpartiet, tillsammans med våra samarbetspartier, ska kunna fortsätta jobba för att Västerbotten ska vara ett jämlikt och jämställt län, säger Jonas Karlberg.

Vänsterpartiet backade ett mandat i det här valet vilket innebär att man nu har nio platser i regionfullmäktige. Trots det är man den största regiongruppen med vänsterpartister i Sverige. I förhandling med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har man fått flertalet uppdrag i nämnder och beredningar.

Nio politiker med större uppdrag

Kommande mandatperiod har Vänsterpartiet totalt nio politiker i regionen med större uppdrag som kommer att kunna jobba med politik mellan 10 och 100 procent av en heltid, fem kvinnor och fyra män. Utöver dessa har ytterligare ett tiotal politiker valts på olika uppdrag.

En av dem som fått förnyat förtroende att fortsätta som ordförande är Margaretha Löfgren, ordförande i beredningen för primärvård och tandvård.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta som ordförande. Det finns mycket att göra för att förbättra situationen i både primärvården och tandvården och tillsammans med övriga politiker i beredningen hoppas jag att vi kan göra skillnad, även om tiderna är tuffa, säger Margaretha Löfgren.

Valda till större regionuppdrag för Vänsterpartiet:
  • Jonas Karlberg
    Andra vice ordförande i regionstyrelsen, ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott, gruppledare samt regionråd med ansvar för jämställdhet och jämlikhet
  • Daniel Johansson
    Ordförande i demokratiberedningen
  • Margaretha Löfgren
    Ordförande i beredning för primärvård och tandhälsa samt ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden
  • Lilian Nilsson
    Andre vice ordförande i beredningen för kompetensförsörjning, andre vice ordförande i folkhälsoberedningen, ledamot i regionstyrelsen, ersättare i regionstyrelsens arbetsutskott samt ledamot i regionala utvecklingsnämnden
  • Kjell Bäckman
    Andre vice ordförande och ledamot i arbetsutskottet i hälso- och sjukvårdsnämnden samt ersättare i regionstyrelsen
  • Lennart Gustavsson
    Andre vice ordförande samt ledamot i arbetsutskottet i regionala utvecklingsnämnden
  • Anna Dahlén
    Andre vice ordförande i beredningen för funktionshinder och samverkan samt ledamot i demokratiberedningen
  • Agneta Hansson
    Andre vice ordförande i kulturberedningen
  • Eva Arvidsson
    Ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden
Mer information:

Jonas Karlberg (V)
Gruppledare samt regionråd med ansvar för jämställdhet och jämlikhet
[email protected]
070-725 49 19

Margaretha Löfgren (V)
Ordförande i utskottet för primärvård och tandvård
[email protected]
070-685 77 05

 

Dela den här sidan

Kopiera länk