Västerbotten

Ett stort tack till alla medlemmar och sympatisörer för en fantastisk arbetsinsats i valrörelsen i Västerbotten!

_MG_4436Vänsterpartiet i Västerbotten har genomfört en valrörelse där vi haft fler medlemmar och sympatisörer på fötter än någon annan valrörelse tidigare. Vi har mött mängder av människor och vi har spridit material som aldrig förr. Fler än någonsin har deltagit på våra möten och arrangemang. Vi har utan tvekan haft ett starkt stöd och bra skjuts under valrörelsen i Västerbotten.Margaretha Löfgen

Vänsterpartiet i Västerbotten har genomfört en valrörelse där vi haft fler medlemmar och sympatisörer på fötter än någon annan valrörelse tidigare. Vi har mött mängder av människor och vi har spridit material som aldrig förr. Fler än någonsin har deltagit på våra möten och arrangemang. Vi har utan tvekan haft ett starkt stöd och bra skjuts under valrörelsen i Västerbotten.Margaretha Löfgen

Det är nog också därför som vi har haft svårt att förstå valresultatet. Vi var många som blev ledsna och förbittrade över att ett så främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna tar plats i Sveriges riksdag. Ett valresultat som dessutom innebär ytterligare fyra tunga år med högerledd regering.

Här i länet lyckades vi inte med målsättningen att ta två riksdagsmandat.Vi kan konstatera att högervindarna som blåst över nationen haft större betydelse än vi trott i Västerbotten.

Men dagarna efter detta s.k. ödesval så organiseras stora spontana protestmöten mot att rasisterna i Sverigedemokraterna tar plats i riksdagen. Allt fler människor vill engagera sig och tar kontakt med vårt parti och vill även bli medlemmar. De ledsna och besvikna känslorna börjar förbytas till ilska:

– Nu om någonsin måste det till en förändring!

När vi dessutom kan konstatera att Västerbotten går mot strömmen, att länet blir allt rödare så känns det ändå hoppfullt. Trots de starka högervindar som blåst så ser det i nuläget ut som att Sverigedemokraterna inte får plats i någon parlamentarisk församling i Västerbotten. För första gången så gör vi i Västerbotten det starkaste riksdagsvalet i landet. Var tionde västerbottning har valt Vänsterpartiets röstsedlar.

Vi går fram i landstingsvalet och i de flesta kommunerna i Västerbotten. Vi gör väldigt bra val i ex. Umeå, Malå och Sorsele. I kommunvalet i Sorsele får vi historiska 21,1 procent av rösterna!

Ett stort grattis till i partiföreningen i Sorsele!

Distriktsstyrelsen kommer att träffas för att göra en första utvärdering av valresultatet i helgen. Utan att föregå de värderingar av valet och valresultatet som måste göras så vill jag bara säga:

– Var stolt över arbetsinsatserna och resultaten i Västerbotten!

Tack kamrater!

Margaretha Löfgren

Distriktsordförande Vänsterpartiet Västerbotten

Dela den här sidan

Kopiera länk