Allmänt

Rapport från bänk 169, vecka 38

Vår riksdagsledamot LiseLotte Olsson rapporterar från riksdagen:
Så är Riksmötet 08-09 öppnat under sedvanlig pompa och ståt. Allt detta kring det närmast rituella startandet av verksamhetsåret, känns lite kluvet. Visst är det viktigt att vårt demokratiska styrelseskick görs så betydelsefullt som det är – men varför ska vi bjudas in till en gudstjänst (i och för sig frivilligt att delta) och varför ska vi buga för kungen och sjunga Kungssången (inte vi partister men ändå…). Annars borde det mest spännande vara att höra regeringsförklaringen men i år bjöd inte Reinfeldt på en enda liten nyhet. Det var redan kända saker, som tredje steget i jobbskatteavdraget och satsningar på psykiatrin och mer pengar till kommuner och landsting. Högern är väldigt stolt över att de tillför 6 miljarder men ”glömmer” samtidigt att tala om att man i och med frysningen av statsbidragen tagit bort (from -2010) lika mycket! Varför finns ingen media som granskar Reinfeldts propaganda? Som sagt fina ord som försöker dölja en bister och hårt politik.
I övrigt är allt sig likt – utskottssammanträden och många möten. Vår riksdagsgrupp håller just på att omorganisera arbetet med tanken att vi ska jobba mer i grupp och försöka bli lite mer offensiva. Alla är ense om att både vi och vår politik måste synas mer!
Det stora samtalsämnet är annars om ett ev. valsamarbete mellan v, s och mp – hur ska det se ut och hur ska vi gå tillväga? Där har väl vi och då främst Lasse varit tydliga och även fått ut hur vi vill ha det. Jag tycker att våra ev. samarbetsvänner flörtar och fintar lite väl mycket…
Ha det bra i höstrusket ( i alla fall i Sthlm)
/LiseLotte

Dela den här sidan

Kopiera länk