Nyhet

Motionera till årskonferensen 2022

Till årets årskonferens 2022, har Distriktsstyrelsen beslutat om ett nytt arbetssätt. Det innebär att arbetsgrupper och nya förslag som kunnat läggas under pågående årskonferens inte kommer att tillåtas i år. Detta är för att  få en mer ordnad och demokratisk process där Distriktsstyrelsen och regiongruppen får möjlighet att processa och svara på motionerna.

Det kommer inte att vara möjligt att komma med helt nya förslag direkt på årskonferensen. Vill du göra förändringar måste du skriva motioner (förslag) på förändringar.

Ombuden på årskonferensen 19–20 mars kommer därefter att besluta om den regionpolitiska valplattformen och verksamhetsplanen.

Motionerna ska ha inkommit senast 5 februari till partidistriktet: [email protected]

Så skriver du en motion

Sätt en rubrik

Ge din motion en rubrik som kort och kärnfullt beskriver vad motionen handlar om.

Skriv brödtext

Skriv en brödtext där du anger en kort bakgrund och argumenterar för ditt förslag. Brödtexten behöver inte vara särskilt lång, max en A4-sida brukar vara en tumregel och ofta räcker det med några meningar.

Att-satser

Alla motioner måste ha minst en att-sats. Det är här du skriver ditt yrkande och det är att-satserna som kongressen beslutar om. Försök att vara så precis som möjligt, med konkreta yrkanden på till exempel ändringar i valplattformen. Ange då även radnummer där en ny text eller annan förändring ska ske.

Du kan välja att skapa flera att-satser, men fundera gärna på om de olika att-satserna har en naturlig koppling till varandra. Handlar det om till exempel ändringar i valplattformen på många olika ställen och inom olika ämnesområden, kan det vara bättre att skriva fler motioner med varsin att-sats. Det gör det enklare att sortera motionerna och för ombuden att hänga med under årskonferensen.

Undertecknare

Slutligen anger du vilka som undertecknat motionen. Ange den partiförening som står bakom motionen i sin helhet eller bara ditt eget namn, om du skrivit den själv.

Dela den här sidan

Kopiera länk