Landstinget

Vänsterpartist tar plats i Länsstyrelsens nya expertgrupp

9 december 2020

Ylva Hedqvist-Hedlund (V), andre vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden i Region Västerbotten, tar nu som en av två särskilt inbjudna politiker, plats i Länsstyrelsens helt nya expertgrupp för landsbygdsfrågor.

– Jag ser fram emot att kunna bidra med mitt perspektiv och min expertis inom området i den här väldigt viktiga frågan, säger Ylva Hedqvist-Hedlund.

Den helt nyutsedda expertgruppen består av 10 särskilt inbjudna experter från bland annat näringsliv, civilsamhälle, akademi och politik. Tanken är att alla beslut som Länsstyrelsen fattar om landsbygdsfrågor ska tas upp i expertgruppen.

– Under kongressen i år tydliggjordes att landsbygdsfrågan framöver ska prioriteras inom Vänsterpartiet och därför känns det också extra bra att sitta med i den här gruppen, säger Ylva Hedqvist-Hedlund.

Gruppens första möte går av stapeln den 5 februari 2021 och därefter kommer man att träffas några gånger per år.

Kontakt:
Ylva Hedqvist-Hedlund (V)
Andre vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden Region Västerbotten
Telefon: 070-563 01 53
E-post: [email protected]

Dela den här sidan

Kopiera länk