Allmänt

V Västerbotten: Sverige behöver trygga jobb, inte fler otrygga medborgare

-Under våren fick hundratusentals människor lämna sina arbeten, det visar att Lagen om anställningsskydd knappast är ett faktiskt problem, säger Daniel Johansson, omvald ordförande för länets Vänsterpartister.
Han meddelar att V-distriktets årskonferens i Skellefteå på lördagen uttalade stöd för att LAS-utredningens förslag dras tillbaka.
Uttalandet lyder:
“Vi vill att Vänsterpartiet ska göra allt, inklusive att väcka misstroende mot Stefan Löfven, för att förhindra att LAS-utredningens förslag genomförs i ett riksdagsbeslut. Skulle de genomföras är risken stor att anställningstryggheten för både arbetare och tjänstemän slås sönder på hela arbetsmarknaden.
LO, TCO och Saco försökte att göra upp direkt med arbetsgivarna. Men regeringen tvingade facket att förhandla under hot: arbetsgivarna kunde ju alltid välja att lämna förhandlingarna och låta LAS-utredningen i stället bli verklighet genom riksdagsbeslut. Det är ett slag mot fackföreningsrörelsen att tvinga dem att förhandla om detta på det sättet.
Vi kräver att Stefan Löfven drar tillbaka hotet om att utredningens förslag blir lag. Vi uppmanar alla att på bred front bilda opinion för att stoppa beslut som gör att arbetsmarknaden blir mer otrygg.  Sverige behöver fler trygga jobb, inte färre.”
Vänsterpartiet Västerbotten
Kontakt:
Distriktsordförande
Daniel Johansson 070-210 36 84
Ombudsman
Lennart Arvidsson 070-385 17 26

 

Dela den här sidan

Kopiera länk