artikel

PRESSMEDDELANDE: LiseLotte Olsson får fortsatt förtroende som landstingrådskandidat och Jonas Sjöstedt toppar riksdagslistan

Vänsterpartiet i Västerbotten genomförde sin valkonferens lördag 18 nov. Konferensen fastställde såväl riksdagslistan som landstingslistorna.

Jonas Sjöstedt toppar riksdagslistan i Västerbotten, som 2.a namn återfinns Gudrun Nordborg från Umeå. Jonas med förankring i Västerbotten säge

– Det är verkligen hedrande att få representera Västerbotten och Vänsterpartiet. Särskilt i ett så viktigt val som det som är nästa år. Vi är idag det enda partiet som säger att vi vill ge inflytande varken till Sd eller till några borgerliga partier. Istället vill vi ha vänsterpolitik. Det är det som krävs för att få en ekonomi för alla, inte bara för de få i den ekonomiska toppen, säger Jonas Sjöstedt.

LiseLotte Olsson Lögdeå nominerades som Vänsterpartiets landstingsrådskandidat. LiseLotte toppar också landstingslistan för den södra delen av länet före Jonas Karlberg Umeå

– Jag känner mig glad och ödmjuk att ha fått fortsatt förtroende att arbeta för ett mer jämställt Västerbotten som bl.a betyder att alla i hela Västerbotten ska ha rätt till lika hälso- och sjukvård säger LiseLotte.

Lilian Nilsson Skellefteå är nytt 1.a namn på den norra landstingslistan. Lilian jobbar idag som personlig assistent. 2.a namn är Ylva Hedqvist Hedlund från Villvattnet/Burträsk.

Nytt 1.a namn på valsedeln för västra valkretsen är Daniel Johansson från Storuman. Daniel jobbar idag som enhetschef för medicinska enheten i Storumans Kommun. 2.a namn är Margaretha Löfgren från Vilhelmina.

Kopiera länk