Feminism

Säkra bidragen till länets kvinnojourer!

_DSC8058Inför landstingsfullmäktige har Helen Forsberg, vänsterpartiet Robertsfors, skrivit en interpellation om att säkra landstingets bidrag till länets kvinnojourer. Kvinnojourernas ekonomiska situation har under en längre tid varit svår och guldstadens kvinnojour i Skellefteå blev utan ersättning från landstinget för 2013 på grund av att de missade att skicka in en ansökan.

Inför landstingsfullmäktige har Helen Forsberg, vänsterpartiet Robertsfors, skrivit en interpellation om att säkra landstingets bidrag till länets kvinnojourer. Kvinnojourernas ekonomiska situation har under en längre tid varit svår och guldstadens kvinnojour i Skellefteå blev utan ersättning från landstinget för 2013 på grund av att de missade att skicka in en ansökan.

”- De ideella kvinnojourerna är en viktig del i arbetet för kvinnofrid. Deras verksamhet med bland annat skyddsboende har en annan dignitet än många andra föreningars verksamhet. Därför måste landstinget se till att de jourer som finns får bidrag varje år” säger Helen

”- Jourernas arbete skiljer sig från övrig föreningsverksamhet då deras arbete i förlängningen kan handla om liv och död, fortsätter Helen. Landstinget måste säkra bidragen så att jourerna kan fokusera på de utsatta kvinnorna och inte på tidskrävande administrativa sysslor”

Interpellationen ska behandlas på landstingsfullmäktige den 18 juni

Kopiera länk