Allmänt

Inlandsbaneturné och landsbygdsprogram

 

 

 

I slutet av augusti höll de tre nordligaste partidistrikten en inlandsbaneturné. Med på turnén var, förutom många lokala partirepresentanter,  Jonas Sjöstedt, Siv Holma och Lena Olsson. Det blev många samtal om vänsterpartiets politik för en levande landsbygd.  Ovan visas  några bilder från inspirerande träffar och möten i Sorsele, Storuman och Vilhelmina

 

I helgen som var utsåg Vänsterpartiet en arbetsgrupp som ska ta fram ett nytt landsbygdsprogram. Programmet ska bland annat dra upp riktlinjer för investeringar i infrastruktur, nya jobb och förbättrad service i lands- och glesbygd. Förslaget till nytt program kommer att presenteras på partiets rikskonferens våren 2013. Gruppen består av Birger Lahti, kommunpolitiker i Pajala, Lena Olsson riksdagsledamot från Dalarna och Brittis Benzler, kommunalråd på Gotland.

– Utvecklingsmöjligheterna i landsbygd är stora och många människor bor gärna kvar i sina hemkommuner om möjligheten finns. Samtidigt innebär privatiseringar och utförsäljningar att resurserna koncentreras kring storstäderna. Det krävs en medveten politik för fler satsningar i landsbygd, säger Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare.

Kopiera länk