Banner

Vem ska hjälpa mormor?

Vänsterpartiet vill att äldreomsorgen ska vara så bra att ingen ska behöva oroa sig för att få den hjälp man behöver när man blir gammal. Nyckeln är att förbättra arbetsvillkoren för omsorgspersonalen.

De som arbetar i dagens äldreomsorg gör det under tuffa förhållanden. Det gör dels att få söker sig till omsorgsyrket, dels att många inte kan eller vi fortsätta arbeta kvar i äldreomsorgen under en längre tid. För att vända denna trend krävs omfattande satsningar som gör omsorgsyrkena attraktivare. Vänsterpartiet vill tillsammans omsorgspersonal, brukare och anhöriga kämpa för personalens rätt till heltid och fasta jobb istället för påtvingad deltid och osäkra anställningar. Då skapas förutsättningar för en omsorgspersonal som är stolta över sina jobb och som har tid och ork över till de äldre. Då skapas förutsättningar för ökad säkerhet, kvalitet och trivsel för de som brukar äldreomsorgen.

Läs mer om kampanjen här.

Kopiera länk