Allmänt

Vi ger inte upp!

Margareta Löfgren
Margaretha Löfgren, Vänsterpartiets distriktsordförande i Västerbotten

Det har nu gått en vecka sedan EU-valet och det är exakt 5 år kvar till nästa EU-val. Vi för en bra politik som många gillar, inte minst vår kritik av bristen på demokrati i EU. Vi har ett starkt stöd för vår kamp för fackliga rättigheter, förbättrad miljö, frihet på Internet, ökad jämställdhet m.m. Trots detta förlorar vi många väljare i EU-valet.

Trots att många medlemmar och sympatisörer jobbade hårt och intensivt under valkampanjen så blev resultatet ”inte godkänt”

Vi är många som på den egna kammar´n och i andra sammanhang försöker analysera och hitta ett enkelt svar på vad som gick fel, och vad vi gjorde eller inte gjorde som fick väljarna att söka sig till ett annat alternativ.

Tyvär så finns det inga enkla svar eller lösningar, men hårt arbete brukar till slut löna sig!

En liten tröst i bedrövelsen är att Västerbotten ändå gör ett av de bästa valresultaten av partidistrikten i landet. Stödet är inte minst starkt i många av våra mindre kommuner.

Med en stark tillbakagång är det än viktigt att våga vara självkritisk men också visa att vi inte ger upp. Vi orkar och kan och ska ta nya tag. Det är var och ens skyldighet att synliggöra vår politik på ett konstruktivt sätt. Vi för ju den bästa av politik ( det konstiga är att inte alla begriper det!)

Vi har de bästa representanterna, hos oss finns goda medarbetare och positiva medlemmar. Det är det vi ska visa, inte att vänstern består av sura, gnälliga Nej-sägare som bara vill vara ”tvärs” emot. Vi ska se till att tillbakagången i årets EU-val bara blir en parantes i historieböckerna. Redan nästa år finns det tillfälle att komma igen och se till att vi når helt andra resultat i riksdags-, landstings- och kommunalvalen.

Även om politik alltid finns närvarande så hoppas jag ändå att det nån´ gång i sommar blir så pass varmt att vi kan ta av oss långkallingarna och mössan och bara njuta av tillvaron.

Jag har skaffat mej en ny passion i livet; plocka gräs och örter som jag sen gör te, salvor eller använder i matlagning. Det är inte bara billigt och nyttigt, det är vansinnigt roligt också.

Sen lär det ju finns nyttiga och föryngrande substanser i vissa växter, och antioxidanter lär vara bra. För visst pratar vi om att partiet måste vitaliseras och föryngras! Så ett sommartips: Käka nässlor eller drick björksav och känn hur både kraft och lust strömmar till!

Trevlig sommar

Maggan.

Dela den här sidan

Kopiera länk