Allmänt

Tråkig utveckling i Storuman

Vänsterpartiet Västerbotten beklagar att tre av våra fullmäktigeledamöter, Håkan Fjell, Erold Westman och Ronny Nyström i Storuman tagit beslutet att lämna Vänsterpartiet. Tid och kraft, för dem som bildar nytt parti och för alla andra, går nu åt till detta och inte till att jobba för befolkningen i Storuman. Det tycker vi är synd.

Det är varje medborgares val att bestämma om man ska vara med i ett parti eller inte. Men vi tycker det är tråkigt att dom inte öppet via diskussioner i partiet fört fram sin kritik och synpunkter utan istället bildat ett nytt lokalt parti.

Det som också är problematiskt är att de inte har tänkt lämna de förtroendeuppdrag de har i kommunen. Dom blev invalda i kommunfullmäktige i Storuman på vänsterpartiets kommunlista för att driva vänsterpartiets politik. Lämnar man ett parti är det självklart att ta konsekvensen och lämna de uppdrag man har. Vi hoppas att dessa tre personer i slutändan också tar beslutet att lämna sina förtroendeuppdrag.

För mer information kontakta distriktsstyrelsen i Västerbotten

Ordförande Margaretha Lövgren, Vilhelmina, 070 2043851

Vice ordförande Mattias Sehlstedt, Umeå , 070 6275615

Kopiera länk